Allmänt om anläggningen

På Promenaden 3 i Sandared äger föreningen en tennishall med tre filtbanor, läktare, gym, fräscht klubbrum med kök, omklädningsrum och uthyrningsdel för tennisshop. Vidare har föreningen utomhus tre grusbanor, en padel- och en aktivitetsyta med minitennisbana och bollvägg.

Hallen stod klar 1990 och de nya utomhusbanorna 2016, Köket renoverades under 2019 och aktivitetsytan färdigställdes 2024. Runt aktivitetsytan har det även satts upp ett staket för att öka säkerheten. Det har finansierats av Sparbanken Sjuhärad och dess ägarstiftelse. Bollväggen har byggts med bidrag ifrån Borås Stad.


Det är genom engagerade sponsorer och ideella krafter som anläggningen kunnat utvecklas så positivt. Vår vaktmästare Tommy ansvarar för den dagliga driften och som medlemmar i föreningen engagerar vi oss i projekt och ser till att alltid hålla snyggt omkring oss i vardagen.

Pågående projekt

• Med hjälp av medel från RF SISU och Borås Stad samt viss egen investering anlitar vi Sjuhäradsbygg till att byta ut samtliga avvattningsbrunnar i rännorna på taket, göra om golvet i entrén och laga sprickor i fasaden. Detta arbete kommer också genomföras under 2024.

Var och en är del i en ideell förening och behöver hjälpas åt för att hålla snyggt och trevligt på anläggningen. Tyvärr har det på sistone förekommit både snus och tuggummin på ytor såväl utomhus som inomhus, disk lite varstans istället för i diskmaskinen och låneutrustning har lämnats framme och förstörts. Som medlem i föreningen förväntas du vara en god förebild både när du är hemma i Sandared och ute på andra klubbar.

Alla behöver bidra till att vår anläggning fortsätter vara en av de bästa och trevligaste i landet.

Som vuxen är det uppskattat om du tar kvällspromenaden via anläggningen och då kollar att ljuset är släckt och allt i sin ordning.

ARKIV

Renovering av kök och inomhusläktare 2020

Balkong byggs ovanför entrén 2019

Nya utebanor 2016


Här följer en intervju med eldsjälen Ingmar Andersson i samband med invigningen:

”Den nya anläggningen är en fullträff”

Ingmar Andersson2Sedan 1978 har Ingmar Andersson varit STK:are. Han har följt klubben i ur och skur och är glad över den nya anläggningen.

– Det är ett stort lyft för hela Sandared, säger Ingmar Andersson.

Ingmar Andersson står vid den nya anläggningen och kollar ut över grusbanorna.

– Det ser väldigt läckert ut, säger tennisklubbens eldsjäl som den senaste tiden spenderat stora delar av dagarna vid City Gross Sportcenter. Han har sett hur de nya banorna tar form och hjälpt till där det behövts.

– Det är roligt att vara med och följa processen på nära håll, säger Andersson.

Ingmar Andersson har varit Sandareds TK trogen i många år men från början var det inte självklart att ens komma med i föreningen.

Han flyttade med sin fru Birgitta till Sandared 1968. Det tog inte lång tid innan han upptäckte att det fanns en tennisbana där. Andersson strök ofta kring banan och ville bli medlem men han fick nej. Klubben hade redan hundra medlemmar och det var gränsen för att man skulle kunna fördela speltider till alla på den då enda banan som fanns i Sandared.

Tio år gick. En solig dag 1978 mitt i en svensk tennisboom var Ingmar ute och cyklade vid badplatsen och hörde traktorljud en bit därifrån. Han cyklade dit och förstod att de höll på att bygga två nya tennisbanor.

– Jag slängde cykeln i diket och frågade om de behövde hjälp. Det behövdes och jag fick börja med att ta bort en stor stubbe som var i vägen där läktaren skulle stå.

Andersson fortsätter:

– Nu skulle jag väl fasen kunna få bli medlem i klubben också, tänkte jag.

Det blev han och sedan dess har Ingmar Andersson varit kvar i klubben. Redan året därpå blev han invald som ledamot i Sandareds TK:s styrelse och han har därefter avverkat poster som kassör, sekreterare, lagledare och hjälpt till där det behövs i föreningen.

– Det är roligt att kunna vara med och påverka. Sandareds TK har varit ett ständigt inslag i mitt liv och hela min familj har varit med i klubben. Det är mitt största intresse.

Andersson bjuder på flera anekdoter och hoppas att den nya anläggningen ska ta fart direkt utan några motgångar. Annat var det när tennishallen stod klar i augusti 1990.

Ingmar Andersson och hans fru åkte ner klockan nio på lördagsmorgonen för att vara först ut på de nya banorna men det tog tvärstopp direkt när de kom in i hallen.

– Det hade blivit läckage på en vattenledning och det var vatten överallt. Det var chockartat och det dröjde flera månader innan vi kunde börja spela.

Spelet kom igång och åren har gått. På lördag invigs de nya utebanorna precis framför tennishallen.

– Där banorna nu tar plats var det en riktig skamfläck tidigare, helt vildvuxet. Att få en ny och fin tennisanläggning är en fullträff för hela Sandared, säger Ingmar Andersson.